www.decolores.hu

EN -

Zarándoklatok: 5. zarándoklat Máriabesnyőre június 26

Készítő:: Szerkesztőség Publikálva: 2010. június 10. 12:16:18

Kedves Testvérek!

2006-ban vezettük az első zarándoklatot Molnár Andrással  a Mária Úton Rákosszentmihályról  Máriabesnyőre. Azóta ez olyan hagyomány féle lett. És ennek igazán örülök.   Az Út azóta is épül határon innen és túl. Oszlopot állítunk, jelzést festünk, pályázunk, mérünk és ez mind fontos. Van akik már bejárták a két végcélt gyalog – példa értékű ! Sőt Vécsey Ani a déli úton   Medugorjéig jutott. És vannak egyre többen, akik a helyi szakaszokat járják. Szerintem nagyon fontos ez is. Hogy a helyi közösségek szívében verjen gyökeret az , hogy a Mária úton élnek …. Hogy az út ne csak egy évente egyszer járt vékony ösvény legyen. Az út szélesítéséhez kellenek a helyi hagyományos búcsús zarándoklatok  is.

Családommal  tavaly elköltöztünk  Rákosszentmihályról, egy kicsit odébb mentünk – a Mária Úton – Csömörre. A szentmihályi testvéreknek átadtam a keresztünket Máriabesnyőn.  A keresztet, amely ott volt a Mária út első zarándoklatán – Az első Élő Rózsafüzér 9 –es szakaszán – az első önálló Veszprém Sümeg zarándoklaton, s akkor is amikor Siroki Brjegből Medugorje felé Andris halkan mesélt az Észak - Déli útról ….

Merjünk kicsik lenni ? Szerénységben talán igen. De ha hagyjuk , hogy Ő növekedjen bennünk akkor ez a kicsinység még nagyobb dolgokra lesz képes !

Várunk szeretettel az 5. Rákosszentmihály – Csömör – Máriabesnyő zarándoklaton ! 

Krisztus számit Rád !

Fodor László

 


ESEMÉNYEK

ULTREYA 15 - Egy nap emlékei

2022. május 28., szombat.
Regnum Marianum, Zoborhegytér, Zugló, Budapest.


Reggel 9-től gyülekező, regisztráció az altemplom előtt.
Korábbi érzések felidézésével, ismerős-ismeretlen arcok keresésével, izgalommal, kiváncsisággal gyülekezünk. Kisebb nagyobb csoportokba verődve, egymás ölelgetésével, csillogó szemekkel, egyre szélesebb mosolyokkal arcunkon érezzük: megérkeztünk.
Palya atya is berobog. Lojzi atya, a helyi plébános, néhány kedves köszöntő szó után bevonul a gyóntatószékbe. Szentmise kezdődik. És elindul egy csodálatos nap...

2022. június 01. 14:17:09
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum