www.decolores.hu

EN -

Olvasd: Megjelent magyar nyelven is az Evangelii gaudium, azaz az Evangélium öröme

Készítő:: ADmin4 Publikálva: 2014. február 15. 00:00:00

Február 13-án jelent meg magyar nyelven Ferenc pápa Evangelii gaudium (az Evangélium öröme) kezdetű apostoli buzdítása
Nagy várakozás előzi meg Ferenc pápa apostoli buzdításának magyarországi megjelenését. Farkas Olivér a Magyar Kurírnak elmondta: a kiadóban szinte percenként csörögnek a telefonok, az ország legkülönbözőbb pontjáról érkező hívások mind a megjelenés időpontjáról érdeklődnek.

Mivel a Szentatya apostoli buzdítása az evangélium hirdetéséről szól a mai világban, elsősorban a karizmatikus megújulás közösségei, a családmozgalmak, a különböző ifjúsági csoportok vezetői és a lelkigyakorlatra készülő lelkipásztorok körében érzékelhető fokozott várakozás.


Az apostoli buzdítás magyar nyelvű kiadására adott előjegyzések száma már meghaladta a négyezret, a kiadó webáruházába történő felkerülése utáni napon a sikerlista élére került - mondta el az igazgató.

A február 13-án megjelenő, magyarul mintegy 170 oldalt kitevő dokumentumot Diós István atya fordította, tartalmi lektora pedig Török Csaba volt, aki a Magyar Kurír hasábjain korábban 13 részben ismertette és méltatta Ferenc pápának az evangélium mai világban való hirdetéséről szóló apostoli buzdítását.

Török Csaba ismertetése itt olvasható.

Forrás: Magyar Kurír

ESEMÉNYEK

ULTREYA 15 - Egy nap emlékei

2022. május 28., szombat.
Regnum Marianum, Zoborhegytér, Zugló, Budapest.


Reggel 9-től gyülekező, regisztráció az altemplom előtt.
Korábbi érzések felidézésével, ismerős-ismeretlen arcok keresésével, izgalommal, kiváncsisággal gyülekezünk. Kisebb nagyobb csoportokba verődve, egymás ölelgetésével, csillogó szemekkel, egyre szélesebb mosolyokkal arcunkon érezzük: megérkeztünk.
Palya atya is berobog. Lojzi atya, a helyi plébános, néhány kedves köszöntő szó után bevonul a gyóntatószékbe. Szentmise kezdődik. És elindul egy csodálatos nap...

2022. június 01. 14:17:09
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum