www.decolores.hu

EN -

Kik vagyunk?

Isten hozott a De Colores oldalon!

De Colores! - Így köszöntik egymást a cursillisták.

Ez spanyolul színeket jelent. Erről szól mozgalmi himnuszunk is, ami eredetileg egy spanyol népdal/gyerekdal.

És valóban, mindazok, akik a Cursillo rövid kurzusán részt vettünk, rádöbbentünk, hogy színes-pompás a világ. Csak éppen az a "kis" kegyelem (no, meg "sok" munka) kell ahhoz, hogy azt másokban, magunkban, környezetünkben észrevegyük, és ha észrevettük, akkor valljuk, hirdessük.

Ha még nem végeztél Cursillot, de érdekel, és többet szeretnél megtudni róla, látogass el a Cursillo honlapjára, ahol több információt találsz, illetve letöltheted a jelentkezési lapot is.

A Cursillo nem csak egy közösség. Több annál!

Aki ezt a rövid kurzust elvégezte, egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb. Függetlenül világnézetétől.

Igen, jóllehet a Cursillot keresztény szemlélettel közelíti meg a mai világ kihívásait, ez a megközelítés egy univerzális értékrendre épül. A Cursillot világszerte több millióan végezték el, nem csak keresztények és más vallásúak, hanem vallás iránt el nem kötelezettek is.

Azért több, mint egy közösség, mert mindazoknak, akik a kurzust elvégezték, alkalmuk van egymással találkozni különböző csoportokban és olyan eseményeken, amelyek az együttlét örömének jegyében telnek el, színes-pompás programokkal.

Ez a közösség vagyunk mi. Ezt a színes-pompás közösségi életet most ezen az oldalon is megéljük mindazokkal, akik Cursillot végeztek.

A tartalom egy része csak bejelentkezéssel érhető el, azonban ha elvégezted a Cursillot, itt tudsz regisztrálni.

ESEMÉNYEK

ULTREYA 15 - Egy nap emlékei

2022. május 28., szombat.
Regnum Marianum, Zoborhegytér, Zugló, Budapest.


Reggel 9-től gyülekező, regisztráció az altemplom előtt.
Korábbi érzések felidézésével, ismerős-ismeretlen arcok keresésével, izgalommal, kiváncsisággal gyülekezünk. Kisebb nagyobb csoportokba verődve, egymás ölelgetésével, csillogó szemekkel, egyre szélesebb mosolyokkal arcunkon érezzük: megérkeztünk.
Palya atya is berobog. Lojzi atya, a helyi plébános, néhány kedves köszöntő szó után bevonul a gyóntatószékbe. Szentmise kezdődik. És elindul egy csodálatos nap...

2022. június 01. 14:17:09
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum