www.decolores.hu

EN -

Zarándoklatok: 5. zarándoklat Máriabesnyőre június 26

Készítő:: Szerkesztőség Publikálva: 2010. június 10. 12:16:18

Kedves Testvérek!

2006-ban vezettük az első zarándoklatot Molnár Andrással  a Mária Úton Rákosszentmihályról  Máriabesnyőre. Azóta ez olyan hagyomány féle lett. És ennek igazán örülök.   Az Út azóta is épül határon innen és túl. Oszlopot állítunk, jelzést festünk, pályázunk, mérünk és ez mind fontos. Van akik már bejárták a két végcélt gyalog – példa értékű ! Sőt Vécsey Ani a déli úton   Medugorjéig jutott. És vannak egyre többen, akik a helyi szakaszokat járják. Szerintem nagyon fontos ez is. Hogy a helyi közösségek szívében verjen gyökeret az , hogy a Mária úton élnek …. Hogy az út ne csak egy évente egyszer járt vékony ösvény legyen. Az út szélesítéséhez kellenek a helyi hagyományos búcsús zarándoklatok  is.

Családommal  tavaly elköltöztünk  Rákosszentmihályról, egy kicsit odébb mentünk – a Mária Úton – Csömörre. A szentmihályi testvéreknek átadtam a keresztünket Máriabesnyőn.  A keresztet, amely ott volt a Mária út első zarándoklatán – Az első Élő Rózsafüzér 9 –es szakaszán – az első önálló Veszprém Sümeg zarándoklaton, s akkor is amikor Siroki Brjegből Medugorje felé Andris halkan mesélt az Észak - Déli útról ….

Merjünk kicsik lenni ? Szerénységben talán igen. De ha hagyjuk , hogy Ő növekedjen bennünk akkor ez a kicsinység még nagyobb dolgokra lesz képes !

Várunk szeretettel az 5. Rákosszentmihály – Csömör – Máriabesnyő zarándoklaton ! 

Krisztus számit Rád !

Fodor László

 


ESEMÉNYEK

15 éves Jubileumi Ultreya

A Budatétényi Cursillo 2021-ben volt 15 éves.
A pandémia beleszólt, ezt sem tudtuk megünnepelni. Elmaradt, mint megannyi Cursillo és más esemény.
Most, 2022. május 28-án Isten segedelmével Zuglóban, a Regnum Marianum Plébánián megtartjuk a 15 éves Jubileumi Ultreyát a Zuglói Páduai Szent Antal valamint a Csömöri Boldog Özséb cursillós csoportok közös szervezésében.


2022. április 05. 22:45:36
Bannerek
  Mária Rádió   Mária Út   Verbiták   Szent István Társulat   Keresztény Értékmegőrző Egyesület  
 

Minden jog fenntartva - De Colores

Impresszum